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Greetings Mr. Johnston,

After our office received your email, I did some research to address your questions.
As a member of the USAF/Oregon Air National Guard Honor Guard for the past five
years, I have learned a great deal about the use, display, presentation, handling and
folding of the American Flag.

Your first question:
1-Please provide the definitions, descriptions and proportions of what constitutes an
Official Title 4 U.S.C. 1&2 American Flag of Peace of the United States of America.
Please help me to understand the meaning so I can educate children.

Sections 1 and 2 simply define the flag in terms of colors, stripes (13 stripes,
red/white altering for the original 13 states), stars (50 stars, one for each state now) in
a field of blue. Even though these sections do not address the size, there are various
size proportions of the American Flag. There are indoor flags [3x5] and outdoor flags
[4x6] that traditional Color Guard teams use. For funerals that will cover a casket, a 5
x 9.5 is the standard and is made of cotten. Other smaller flags are also acceptable but
not as popular as these sizes.

Your second question:
2-The Flag being flown in City ,County's Schools ,State and Federal Courthouses is
supposed to have a Yellow Fringe rendering it as a Military Court pursuant to 4
U.S.C. Chapter 1 subsections 1,2,3; Executive Order 10834 but instead have Gold
Fringe on them which is in conflict with Title 4 U.S.C. 3 which states Gold Fringe is a
Mutilation and carries a one year prison term as it suspends the Federal Constitution.

Gold Fringe is the fourth color and represents "color of the law." Many U.S. Flags
that are purchased in the general economy do not attach the fringe. As 4 U.S.C.
Chapter 1, Subsections 1, 2 states, "There are absolutely no provisions in the law for
adding a fourth color." Burial flags do not have fridge but many official government
and military flags (to include State, Branch of Service flags, unit flags) have gold
fringe. Section 3 details the Army Regulations for the National Flags and states that
regulation 260-10, "the gold fringe may be used only on regimental "Colors" , the
Presidents Flag, for Military Court Martials and at military recruiting centers.
Depending on the use and place of the National Flag will determine Fringe or No
Fringe.
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Your third Question:
3-As a Contract is an agreement between 2 or more party's, in a Color of law Military
Court, it would seem that you must present the correct Flag to represent your status in
that court as provided by 36 U.S.C. 176 (g) and Army Regulation 840.10, chapter 2-7 .

I answered some of this question in my second response. What I think you are asking
for here is the same fringe question on flags. It's pretty much cut and dry. "When you
enter a courtroom displaying Gold or Yellow Fringed flag is your warning that your
leaving your constitutionally secured rights at the door." If you have further questions
or if I have not addressed all of your concerns, the website
www.https://freedom-school.com/truth/flag.htm is a good resource.

V/r

John

John Hughel
Public Affairs Specialist
Oregon Military Department
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