
                 Minutes — Jackson County Golf Club


                               April 25, 2019


President  Livingston Kelley called the meeting to order at 7:00 PM at the 1st 
Presbyterian Church.


Members present:  Livingston Kelley, Blair Yount, Mike Bowler, Jerry Rodinsky, Tony 
Stiers, Lloyd Eargle, Charles Buchanan


Blair Yount read the minutes of the last meeting.  Tony Stiers moved to accept and 
Mike Bowler 2nd.  Motion passed


Lloyd Eargle asked about the  correctness of the max score ( 2 x pad + 2 ).  Per our 
local rule 8 is the largest score, because we should pick up the ball on 8, for a par 3 
hole.  ESC says the largest score could be 9 or 10 depending on the handicap.  Mike 
Bowler reported that the club has the right to set max strokes per hole per USGA rules.

This will be discussed further per L.K.


Members were signed up for match play.


L.K. read the Treasures report for Karen Dean.  moved to accept,  2nd and the motion 
passed. 


Lloyd Eargle asked for clarification on a ball declared ‘unplayable’, and where to drop.  
Mike B. explained ,  drop a ball 2 club lengths toward the point of origin from where the 
ball entered the penalty area.  2 stroke penalty if lost or out of bounds or  1 stroke 
penalty  if you go back to where you hit from.


Again, ALL players are asked to attend a players meeting prior to play.  You MUST 
know the rules of the day.


Club members are allowed to warm up on the course prior to competition but not 
during the round.  Do not interfere with others.


All completed cards should be placed in our score card box.  The coordinator will 
announce where the box will be.


Jerry R. asked about the equity of allowing a player to remove a ball from a sandless 
bunker..  Because we do not have the ability of inspecting the course prior to play, the 
coordinator relies on the course manager for the condition and then makes the rules of 
the day. 




Mike Bowler explained new 2019 rules and our local rules.


 1. Max Score  =    2 x par + 2

 2. All players must play ‘Ready Golf’ .  This includes the green. 

 3. All golf course ‘ perimeter ‘ roads around a course are OB

 4. Sequoyah #12  Tee from silver, go in gully. drop on red, hit 5

                               Tee from bronze, go in gully, drop on red, hit 3

 5. Can’t change ball during hole unless lost.

 6. Can’t improve lie by stepping on grass behind ball or depressing with club

 7. Can’t roll ball with club unless ‘lift clean and place’


All members are encouraged to read “Local Rules” on the JCGC web site.  If your are 
interested in learning our rules of golf,   COME TO THE MEETINGS.


Mike Bowler moved to adjourn, Lloyd Eargle 2nd. 

The meeting adjourned at 8:29 PM



