
 

The following information will assist you in preparing your Purchase & Sale Agreement and 
ensuring a successful transaction for your Buyer. All Purchase and Sale Agreements are to be 
presented to the Listing Broker.  
 
Use NWMLS forms including Form 21 Residential Purchase and Sale Agreement 
 
The following must accompany the Purchase and Sale Agreement (please request from the 
Listing Broker):   
 
1. Standard Addendum  
2. Limited Warranty Agreement 
 
Other terms include:   
Earnest Money:  Shall be at least $15,000 made payable to Prestige Escrow, LLC 
 
Escrow Closing Company       
Prestige Escrow, LLC  425-745-1952         
11611 Airport Rd Ste 104, Everett 98204  
Office@PrestigeEscrow.com       
         
Title Insurance Company  
Chicago Title   425-258-3683 
3002 Colby Ave, Everett 98201 
SnoTitle@ctt.com 
 
Preferred Lenders  
Homeowners Financial Group   Homebridge 
Steve O’Donnell   206-819-7140   Jay Solverson   206-264-5063 
SODonnell@homeownersfg.com   Jay.Solverson@homebridge.com 
  
        

 

 

 
PURCHASE & SALE AGREEMENT INFORMATION 

& FREQUENTLY ASKED QUESTIONS 

Proudly Built By 
Mietzner Brothers Properties, LLC 
 

.com  

Listing Broker 

Jeff Mietzner   425-754-9653 
JeffM@HomeMarketingInc.com 

On-Site Buyer’s Representative 

Aimee Crowe   425-628-4199 
AimeeCrowe@JohnLScott.com 

OVER 



How much are the HOA dues and what do they include? $187 per month per home.  See the HOA Preliminary 
Budget flyer* & Reserve Study* for more details. 
 
What is the builder’s warranty? The builder offers a 2 year limited warranty. Refer to the Limited Warranty  
Agreement*. 
 
Can the owner fence in their backyard?  No.  Refer to section 9.5 of the Declaration Establishing Covenants*. The 
HOA is responsible for landscape maintenance (and maintenance of the existing perimeter fences) and if the HOA 
allowed fences to be installed, then there wouldn’t be uniformity.  Also, it would hinder the Association’s ability to 
properly maintain all of the landscaping.   
 
Are the townhomes considered a condominium?  No. Grayhawk is a Unit Lot Subdivision.  Each townhome is  
located on its own lot.  Refer to the recorded plat*.   
 
Can I buy a townhome (now) in a future building not yet completed?  No.  The builder is not offering “pre-sales” 
as there might be construction delays or other factors that would not allow completion per the purchase agreement 
dates. 
 
Can I choose flooring, counter and cabinet colors?  No.  The builder already pre-selected all materials including 
colors.  As a production builder using it’s scale and purchasing power, we can usually deliver a similar townhome 
for less money than a custom builder.   
 
When will the road be finished with asphalt top-lift? It will be finished shortly after the last building is stocked 
with drywall, weather permitting. We currently don’t have a firm date.  
 
What does the HOA’s insurance policy cover?  Refer to section 15 of Declaration Establishing Covenants*.  Also, 
refer to the Association’s insurance policy*.  
 
What type of insurance policy does the Home Buyer need?  Refer to section 15.7 of the Declaration Establishing 
Covenants*.  Each owner shall maintain property insurance on all of its furnishings and personal property located in 
the Residence.  It is suggested the Owner also carry liability insurance for potential liability inside the Residence, 
but this is not an insurance requirement per the declaration Establishing Covenants*.  If the Owner obtains their 
own liability (or property coverage) insurance,  the Association property and liability coverage is primary.  Refer to 
section 15.5(b).   
 
Is the property subject to the King County Metro Sewer Capacity charge?  No.  Alderwood Water & Wastewater 
District has determined this property is not within the King County Metro sewer area.   
 
Do you provide Form 17 (Seller Disclosure)?  No. Grayhawk is exempt from Form 17.  Instead, it is subject to a 
Public Offering Statement*.    
 
Can the buyer have a professional home inspection? Yes.  Refer to section 16 of the Standard Addendum*.  
 
Will the Builder conduct a walkthrough with the Buyer prior to closing? Yes. Refer to section 15 of the Standard 
Addendum*.  
 
Who will give the keys to the buyers at closing? The buyers’ real estate broker will furnish the keys after closing. 
 
 
*Document(s) available upon request. 
 
 

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS 


