

## Venue: NITTTR, Chandigarh (UT), India Dates: 1 – 2 December, 2016

## **CONFERENCE SCHEDULE (1st December 2016)**

### Registration

08:30 AM to 09:00 AM | Registration Desk

#### SESSION I Inauguration of Conference

Welcome Address

09:00 AM	<b>Dr. C. Ramakrishna</b> Professor & Head, Department of CSE, NITTTR Chandigarh	05 min		
Inauguration of the Conference				
09:05 AM	Lamplightening & Unveiling of Hardcopy of Proceeding by the Dignatries	10 min		
Inaugural Speech				
09:15 AM	<b>Dr. M. P. Poonia</b> (Guest of Honour) Director, NITTTR Chandigarh	20 min		
SESSION II	Planetary Session - I			
09:35 AM	<b>Dr. D.K. Jain</b> (Guest of Honour) Director, CDAC Mohali	20 min		
09:55 AM	<b>Dr. K. K. Saini</b> (Guest of Honour) Director, Hindu College of Engineering, Sonepat, Haryana	20 min		
10:15 AM	<b>Mrs. Shyama Iyer</b> (Guest of Honour) National Coordinator (Training), Spoken Tutorial IIT Bombay	20 min		
10:35 AM	<b>Er. Samudaya Nanayakkara</b> (Invited Speaker) MIS Consultant, University of Moratuwa, Sri Lanka	20 min		
TEA BREAK	10:55 AM to 11:10 AM			
SESSION III	Planetary Session - II			
11:10 AM	<b>Dr. Sushanta Tripathy</b> (Invited Speaker) Professor & Head (PhD & Post-Doc) KIIT University, Odisha	15 min		
11:25 AM	<b>Er. Tanvir Singh</b> (Invited Speaker) President Green ThinkerZ & Outreach Officer (Punjab, J&K State) Spoken Tutorial IIT Bon	15 min <sup>1bay</sup>		
11:40 AM	<b>Dr. Dhiraj Sharma</b> (Invited Speaker) Punjabi University Patiala, Punjab	15 min		
SESSION IV	Recognition Session			
11:55 AM	Green ThinkerZ 2016 Awards' Ceremony	20 min		



SESSION V	Technical Session-I	
Session Chair(s)	Dr. Vikram Singh (Professor, Chaudhary Devi Lal University, Sirsa (Haryana), India	a)
	Dr. SP Ahuja (Principal, Indo Global Colleges, Abhipur, Punjab)	
	Dr. Balwinder Singh (CDAC Mohali, Punjab)	
12:15 PM	<b>Dr. Vikram Singh</b> (Invited Speaker) Professor, Chaudhary Devi Lal University, Sirsa (Haryana), India	15 min
12:30 PM	<b>Dr. Arvind K Sharma</b> The Role of Information and Communication Technologies (ICTs) in a Smart Sustainable City	10 min
12:40 PM	<b>Dr. Anubhav Kumar</b> Comprehensive Analysis of Data Mining Techniques and Trends for Knowledge Management System	10 min
12:50 PM	<b>Dr. Murali Krishna. B</b> Cold Flow Study at 330 CAD for Control of Emission with Different Intake Manifolds of a Single Cylinder Internal Combustion Engine	10 min
01:00 PM	<b>Ashlesa Mohapatra</b> A Critical Review of Alternative Sources of Energy Towards Sustainability	5+2 min
01:07 PM	<b>Sukhdeep Singh</b> Data Acquisition for Online Handwritten Gurmukhi Strokes	6+2 min
LUNCH	01:15 PM to 02:00 PM	
SESSION VI	Technical Session-II	
SESSION VI		rana)
SESSION VI	Technical Session-II	'ana)
SESSION VI	Technical Session-II Dr. Sanju Saini (D.C.R. University of Science & Technology, Murthal, Sonepat, Hary	ana)
SESSION VI	Technical Session-II Dr. Sanju Saini (D.C.R. University of Science & Technology, Murthal, Sonepat, Hary Dr. Kanwalvir Singh Dhindsa (BBSBEC, Fatehgar Sahib, Punjab)	ana)
SESSION VI	Technical Session-II Dr. Sanju Saini (D.C.R. University of Science & Technology, Murthal, Sonepat, Hary Dr. Kanwalvir Singh Dhindsa (BBSBEC, Fatehgar Sahib, Punjab) Dr. Suresh Gholse (Principal, VNIET, Nagpur, Maharashtra)	<sup>ana)</sup> 15 min
SESSION VI Session Chair(s)	Technical Session-II Dr. Sanju Saini (D.C.R. University of Science & Technology, Murthal, Sonepat, Hary Dr. Kanwalvir Singh Dhindsa (BBSBEC, Fatehgar Sahib, Punjab) Dr. Suresh Gholse (Principal, VNIET, Nagpur, Maharashtra) Dr. Dhiraj Sharma (Punjabi University Patiala, Punjab) Dr. Sanju Saini (Invited Speaker)	
SESSION VI Session Chair(s) 02:00 PM	Technical Session-II         Dr. Sanju Saini (D.C.R. University of Science & Technology, Murthal, Sonepat, Hary         Dr. Kanwalvir Singh Dhindsa (BBSBEC, Fatehgar Sahib, Punjab)         Dr. Suresh Gholse (Principal, VNIET, Nagpur, Maharashtra)         Dr. Dhiraj Sharma (Punjabi University Patiala, Punjab)         Dr. Sanju Saini (Invited Speaker)         D.C.R. University of Science & Technology, Murthal, Sonepat, Haryana         Madhwendra Nath	15 min
SESSION VI Session Chair(s) 02:00 PM 02:15 PM	Technical Session-II         Dr. Sanju Saini (D.C.R. University of Science & Technology, Murthal, Sonepat, Hary         Dr. Kanwalvir Singh Dhindsa (BBSBEC, Fatehgar Sahib, Punjab)         Dr. Suresh Gholse (Principal, VNIET, Nagpur, Maharashtra)         Dr. Dhiraj Sharma (Punjabi University Patiala, Punjab)         Dr. Sanju Saini (Invited Speaker)         D.C.R. University of Science & Technology, Murthal, Sonepat, Haryana         Madhwendra Nath         Face Recognition Technology-A Review	15 min 5+2 min
<b>SESSION VI</b> <b>Session Chair(s)</b> 02:00 PM 02:15 PM 02:22 PM	Technical Session-IIDr. Sanju Saini (D.C.R. University of Science & Technology, Murthal, Sonepat, HaryDr. Kanwalvir Singh Dhindsa (BBSBEC, Fatehgar Sahib, Punjab)Dr. Suresh Gholse (Principal, VNIET, Nagpur, Maharashtra)Dr. Dhiraj Sharma (Punjabi University Patiala, Punjab)Dr. Sanju Saini (Invited Speaker) D.C.R. University of Science & Technology, Murthal, Sonepat, HaryanaMadhwendra Nath Face Recognition Technology-A ReviewPriyanshu Tripathi A Survey on Channel Estimation in OFDMMehak Saini	15 min 5+2 min 5+2 min



**Green ThinkerZ Society, India** 

02:58 PM	<b>Dr. Murali Krishna B.</b> Renewable CSO-Diesel Blend: A Partial Substitute and Smoke Reduction Fuel for Di Diesel Engines	5+2 min		
03:05 PM	<b>Dr. Monica Bedi</b> Consumers' preferences for herbal beauty products	5+2 min		
03:12 PM	<b>Monu Kumar</b> Effect of Geographical Climatic Condition on the Exergetic Efficiency of Vapor Compression Refrigeration cycle based Vehicle Air Conditioner	5+2 min		
03:19 PM	<b>Rishi Gaur</b> Recycling of Titanium and Its Alloys for Sustainable Development : An Overview	5+2 min		
03:26 PM	<b>Sharanjit Kaur</b> Sustainable development in communication networks with dynamic spectrum access techniques in CRNs	5+2 min		
TEA BREAK	03:33 PM to 03:50 PM			
SESSION VII	Technical Session-III			
Session Chair(s) Dr. Mihir Mohanty (ITER, SOA University, Bhubaneswar, Odisha)				
	Dr. SS Khurmi (Yadavindra College of Engineering (YCoE), Bathinda, Punjab)			
	Dr. S. N. Panda (Director Research, Chitkara University, Rajupura (Punjab))			
03:50	<b>Dr. Mihir Mohanty</b> (Invited Speaker) ITER, SOA University, Bhubaneswar, Odisha	15 min		
03:50 04:05		15 min 5+2 min		
	ITER, SOA University, Bhubaneswar, Odisha <b>Ritu</b>			
04:05	ITER, SOA University, Bhubaneswar, Odisha <b>Ritu</b> A Review on Mobile Cloud Computing <b>Dr. Rekha Rani</b>	5+2 min		
04:05 04:12	ITER, SOA University, Bhubaneswar, Odisha <b>Ritu</b> A Review on Mobile Cloud Computing <b>Dr. Rekha Rani</b> Review Study on Water Microbes And Human Diseases <b>A. Kumar</b> (Invited Speaker)	5+2 min 5+2 min		
04:05 04:12 04:19	ITER, SOA University, Bhubaneswar, Odisha          Ritu         A Review on Mobile Cloud Computing         Dr. Rekha Rani         Review Study on Water Microbes And Human Diseases         A. Kumar (Invited Speaker)         Researcher, Nanjing Forestry University, Nanjing, China         Dr. S. N. Panda (Invited Speaker)	5+2 min 5+2 min 15 min		
04:05 04:12 04:19 04:34	ITER, SOA University, Bhubaneswar, Odisha <b>Ritu</b> A Review on Mobile Cloud Computing <b>Dr. Rekha Rani</b> Review Study on Water Microbes And Human Diseases <b>A. Kumar</b> (Invited Speaker) Researcher, Nanjing Forestry University, Nanjing, China <b>Dr. S. N. Panda</b> (Invited Speaker) Director Research, Chitkara University, Rajupura (Punjab)	5+2 min 5+2 min 15 min		
04:05 04:12 04:19 04:34 <b>SESSION VIII</b>	ITER, SOA University, Bhubaneswar, Odisha <b>Ritu</b> A Review on Mobile Cloud Computing <b>Dr. Rekha Rani</b> Review Study on Water Microbes And Human Diseases <b>A. Kumar</b> (Invited Speaker) Researcher, Nanjing Forestry University, Nanjing, China <b>Dr. S. N. Panda</b> (Invited Speaker) Director Research, Chitkara University, Rajupura (Punjab) <b>Valedictory Session - I</b>	5+2 min 5+2 min 15 min 15 min		
04:05 04:12 04:19 04:34 <b>SESSION VIII</b> 04:49	ITER, SOA University, Bhubaneswar, Odisha <b>Ritu</b> A Review on Mobile Cloud Computing <b>Dr. Rekha Rani</b> Review Study on Water Microbes And Human Diseases <b>A. Kumar</b> (Invited Speaker) Researcher, Nanjing Forestry University, Nanjing, China <b>Dr. S. N. Panda</b> (Invited Speaker) Director Research, Chitkara University, Rajupura (Punjab) <b>Valedictory Session - I</b> Dr. S S Khurmi (Valedictory Address)	5+2 min 5+2 min 15 min 15 min 10 min		



## **CONFERENCE SCHEDULE (2nd December 2016)**

#### Registration

09:00 AM to 09:15 AM | Registration Desk

SESSION IX	Inauguration of Workshop	
09:15 AM	<b>Dr. K. K. Saini</b> (Inaugural Speech) Director, Hindu College of Engineering, Sonepat, Haryana	15 min
09:30 AM	<b>Mrs. Shyama Iyer</b> (Invited Talk on LaTeX) National Coordinator (Training), Spoken Tutorial IIT Bombay	15 min
09:45 AM	<b>Dr. Kamaljeet Singh</b> (Invited Talk) ISRO Satellite Centre, Bengluru, Karnataka, India	15 min
10:00 AM	Commencement of Workshop in Labs Department of CSE, NITTTR Chandigarh	60 min
SESSION X	Technical Session – IV	
Session Chair	<b>s) Dr. K. K. Saini</b> (Director, Hindu College of Engineering, Sonepat, Haryana)	
	Dr. Sushanta Tripathy (Professor & Head (PhD & Post-Doc) KIIT University, O	Ddisha)
	Dr. Suresh Gholse (Principal, VNIET, Nagpur, Maharashtra)	
10:00 AM	<b>Saumya Ranjan Lenka</b> Tackling of E-waste for Effective Swachh Bharat	5+2 min
10:07 AM	<b>Mr Ajay Kumar Pathania</b> Study of Familiarity, Satisfaction & Motives of Users for using Solar Energy Based Products in Punjab	5+2 min
10:14 AM	<b>Basudha Parmar</b> Design And Development of Medical Sensors for a Portable Device	5+2 min
10:21 AM	<b>Anupama Bhardwaj</b> (Poster Presentation) Comparative study of Natural Coagulants and Natural Surfactants for treatment of Dairy Wastewater	5+2 min
10:28 AM	<b>Sonia Chaman</b> (Poster Presentation) Effect of Surfactant and Natural Coagulant on Biodegrading Capability of Bacterial Isolates from Dairy Effluent	5+2 min
10:35 AM	<b>Shweta Sinha</b> Role of IL10-592C/A Gene Polymorphism with Asthma in a North Indian Population	5+2 min
10:42 AM	<b>Dr. Anupinder Singh</b> (Invited Speaker) Guru Nanak Dev University, Amritsar, Punjab	15 min
10:57 AM	<b>Dr. S. S. Khurmi</b> (Invited Speaker) Yadavindra College of Engineering (YCoE), Bathinda, Punjab	15 min
<b>SESSION XI</b> 10:42 AM	<b>Valedictory Session - II</b> Dr. Sushanta Tripathy (Valedictory Address)	10 min
10:52 AM <b>TEA</b>	Valedictory Ceremony 12:00 NOON	10 min