
Revenue Ruling 70-604 

The original text of IRS Revenue Ruling 70-604 is shown below. 

 

IRS Headnote: 

Excess assessments by a condominium management corporation, over and 

above the amounts used for the operation of condominium property that 

are returned to the stockholder-owners or applied to the following 

year's assessments are not taxable income to the corporation.          

 

Full Text 

A condominium management corporation assesses its stockholder-owners 

for the purposes of managing, operating, maintaining, and replacing the 

common elements of the condominium property. This is the sole activity 

of the corporation and its by-laws do not authorize it to engage in any 

other activity.         

A meeting is held each year by the stockholder-owners of the 

corporation, at which they decide what is to be done with any excess 

assessments not actually used for the purposes described above, i.e., 

they decide either to return the excess to themselves or to have the 

excess applied against the following year's assessments.   

Held, the excess assessments for the taxable year over and above the 

actual expenses paid or incurred for the purposes described above are 

not taxable income to the corporation, since such excess, in effect, has 

been returned to the stockholder-owners. 
 

 

 

See Below: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 


